Субота, 27.04.2024, 02:49

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Травень » 20 » Рівненські стаєри знову перемагають за кордоном
Рівненські стаєри знову перемагають за кордоном
00:58
Понад десять стартів зробили за два тижні сім рівненських легкоатлетів. Провідні стаєри Рівненщини та України одинадцять разів у травні змагалися на асфальтових доріжках сусідньої Польщі. 
null
Стовідсотковий результат на польських легкоатлетичних турнірах мала рівнянка Світлана Станко. Вихованка тренера Володимира Захожого на пробігах оформила дубль. Вона спочатку, 9 травня, перемогла в місті Макув Подгаланьски на дистанції 10 кілометрів. Світлана тут показала час 35 хвилин і 14 секунд, випередивши на дев’ять секунд свою найближчу переслідувачку – полячку Агнєшку Гортель. На цих же змаганнях ще один рівнянин Віталій Ящук (тренер Андрій Попеляєв) фінішував сьомим серед чоловіків.
Перше місце Станко не стало її єдиним успіхом. Наступного дня вона вже брала участь у легкоатлетичному забігу на 10 км в місті Тарнобжег. Світлані й тут не було рівних. Рівнянка без особливих проблем здобула перше місце. Найближча суперниця нашої атлетки – Марта Чубська з Польщі, відстала від Світлани аж на півтори хвилини. Час на фініші Світлани Станко – 37 хвилин й 24 секунди.  
День Перемоги став днем перемог і для ще двох рівнян. Майстри спорту міжнародного класу Михайло Іверук (тренер Андрій Попеляєв) і Юрій Гичун (тренер Ярослав Нечипорець) брали участь в 7 традиційному Бєгу Нафтовому, який відбувався в польському місті Горліца. Очевидно, що того дня жоден із бігунів не зумів скласти належної конкуренцію в напівмарафонській дистанції досвідченим рівненським атлетам, оскільки Гичун й Іверук здобули в забізі впевнену перемогу. Значно відірвавшись від своїх переслідувачів, спортсмени по-дружньому з’ясовували стосунки вже між собою. Сильнішим того дня виявився Михайло Іверук, який обігнав свого земляка на десять секунд. Час переможця на позначці 21 кілометр, 97,5 метрів – 1 година, 7 хвилин і 41 секунда. 
В Бєгу Нафтовому брав участь ще один легкоатлет, який на всеукраїнських змаганнях представляє Рівненську область. Це Сергій Фіськович. Підопічний тренера Бориса Чулаєвського здолав складний напівмарафонський відрізок за 1 годину, 12 хвилин і 9 секунд і був на фінішній позначці п’ятим. Окрім того, що Фіськович поступився двом своїм співвітчизникам, випередили його і два кенійських бігуни – Міка Кемрі і Майкл Короней, що фінішували, відповідно, третім та четвертим.
Однак «дуель Гичун-Іверук», це була не остання очна зустріч двох провідних рівненських легкоатлетів. Вже вдруге за два тижні вони зустрічалися на «польському асфальті». Цього разу наших бігунів приймав 2 традиційний Бєг Пястовський в місті Іновроцлав. Знову Іверук і Гичун зійшлися у напівмарафоні, і знову дві перші позиції були за рівнянами. Проте, цього разу вже Юрій Гичун був на фінішній позначці раніше за свого товариша Михайла Іверука. Рівень змагань в порівняні із попередніми, на яких вони виступали, значно вищий, тому і результати, щоб перемогти довелося демонструвати кращі. Так, переможний час Юрія Гичуна був 1 годин, 6 хвилин і 20 секунд, що на півхвилини краще, аніж він біг на цьому старті минулоріч. Результат Михайла Іверука - 1 година, 6 хвилин і 25 секунд. Наші атлети залишили позаду двох сильних українських бігунів – Володимира Тімашова і Сергій Оксенюка, які фінішували, відповідно, третім та четвертим.  
Своєрідним дуетом в Польщі виступали й ще двоє рівненських спортсменів. 16 травня в змаганнях 7 Міжнародний Бєг Скавіньскі брали участь Вадим Слободенюк та Сергій Фіськович. На десятикілометровій дистанції Сергій Фіськович був другим, а майстер спорту міжнародного класу Вадим Слободенюк (тренер Андрій Попеляєв) взагалі переміг у старті. Час рівнянина на фініші – 30 хвилин і 32 секунди. В Сергія Фіськовича він виграв десять секунд. Сам же Вадим Слободенюк, який нещодавно повернувся із навчально-тренувального збору із Кисловодська (Росія), місцем та результатом задоволений і прокоментував свій виступ так:

- Біг на змаганнях на дев’ятий день після приїзду зі збору в Росії. Взагалі, після навчально-тренувального збору в горах поганий для участі у змаганнях. Напевно, і тому, коли біг десятикілометрову дистанцію спочатку почував себе не кращим чином. Однак, згодом, відчув впевненість у силах і зумів перемогти.
Загалом, самі змагання були добре організовані. Спортсменів добре прийняли і забезпечили їм хороші умови для їхнього виступу.  

Приємним сюрпризом минулої неділі для легкоатлетичної дружини області стало призове - 3 місце на міжнародному марафоні в місті Лодзь (Польща) Олександра Кіптача (тр. Андрій Попеляєв). Олександр, показавши час 2 години, 27 хвилин і 33 секунди, програв майже десять хвилин лідеру – поляку Марчіну Фелаху й поступився майже сімома хвилинами українцю Віктору Стародубцеву. Натомість, Кіптач зумів випередити ще двох українських колег – Володимира Юрчука та Віталія Савчина, відповідно, на три секунди та три хвилини. Відразу після приїзду Олександр Кіптач в ексклюзивному бліц-інтерв’ю кореспонденту «СЯ» поділився враженнями від змагань:

- Змагання були погано організовані. Хоча рівень результатів там досить непоганий, з організацією старту в них очевидні проблеми. Із семи марафонів, в яких я брав участь це був мій найважчий. Складна траса змагань і висока температура під час бігу, м’яко кажучи, не допомагала бігти, а там більше встановлювати особисті рекорди. Загалом же результатом своїм задоволений, адже на що був готовий – той результат і показав.  
   
Сергій Ющишин


Переглядів: 1136 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 4.0/1 |
Всього коментарів: 2
2 anna  
1
ГОРДІСТЬ РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ applause applause applause good good good

1 athlete  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz