П`ятниця, 26.04.2024, 12:01

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Травень » 18 » Кращих тренерів області визначили їхні ж юні вихованці
Кращих тренерів області визначили їхні ж юні вихованці
20:57
nullЧи не наймасовішими змаганнями з легкої атлетики в цьому році став Чемпіонат області серед юнаків та дівчат 1992 року народження і молодших. Саме в цьому традиційному щорічному заході всі тренери області виставлять, як то кажуть «на показ» свої напрацювання. Хлопчаки та дівчатка з усіх куточків області змагаючись у чемпіонаті ще й відстоюють честь свого наставника, Показуючи результат вище нормативу першого юнацького розряду атлети приносили очки спортивному вчителю, за якими потім йому присуджували рейтингове місце серед тренерів області.  
Легкоатлети змагалися в трьох вікових категоріях: 1992-93, 1994-95 та 1996 р.н. та молодші. 

1996 рік народження і молодші

У спринті на дистанції 60 метрів у наймолодших перемогу серед дівчаток здобула вихованка тренера Валерія Дубича Катерина Константинова. Таке ж перше місце, але серед юнаків посів Ігор Границький (тренер Олег Машанєнков). Катерина та Ігор здолали свої відрізки, відповідно, за 8,1 та 7,5 секунди. Переміг цей юний дует і на дистанції 200 метрів. Катерина пробігла дві сотні за 28 секунд і дві десятих. Ігор же досяг фінішу за 25,9 секунди.
На дистанції 400 метрів у цій віковій групі найкраще себе показали вихованці тренерів Михайла Романчука та Валерія Дубича. Так, Катерина Астаф’єва (тр. М. Романчук) пробігла одне коло дистанції за 1 хвилину 9 секунд і 5 десятих. Атлетка ще й зуміла наступного дня перемогти на дистанції 800 метрів – 2.44,3. Віталій Тресковець (тр. В. Дубич) здолав 400 метрів за 1.00,7. Він же й став переможцем на вдвічі довшому відрізку.
В наймолодшій віковій категорії спортсмени змагалися і в технічних видах програми. У стрибках в довжину перше місце серед дівчаток посіла Олеся Степасюк (тр. Лиходід). Вона показала результат 4 метри й 28 сантиметрів. В цій же дисципліні, але серед юнаків перемогу здобув Костянтин Волощук. Його результат – 4 метри й 30 сантиметрів. Готувала до змагань спортсмена тренер Єлізарова. Ще один вихованець пані Єлізарової переміг в метанні спису. Павло Пірно відправив снаряд на 21 метр й 50 сантиметрів.

1994-95 роки народження 

Ця вікова група спортсменів звісно ж демонструвала вищі результати, аніж ті атлети, які на рік чи два менші за них. 
Тут лідеркою у жіночому спринті стала Альбіна Санжаровська (тр. Степан Янчук). Вона перемогла на дистанціях 100 та 200 метрів, показавши час, відповідно, 12,4 та 26,0 с. Другою та третьою на стометрівці були Анастасія Грицюта (тр. Ірина Нечипорук) та Наталія Прокопенко (тр. Михайло Бугайчук). На дистанції 200 метрів Катерина Климюк, яка тренується у Валерія Дубича була другою. Її результат 26,5. На чотири десятих секунди від неї відстала Наталія Прокопенко, що посіла третю сходинку.
У юнаків першу позицію на стометрівці виграв Сергій Смірнов (тр. Наталія Чулаєвська). Його час – 11,6 с. Друге та третє місце у Вадима Дзюбука (тр. В. Дубич) та Дмитра Каліша (тр. Н. Чулаєвська). Дмитро Каліш зайняв перше місце і на двохсотметровій дистанції. Його результат – 24,4. 
Цікава боротьба розгорнула і на дистанції 400 метрів. Тут у дівчат перше місце з часом 1 хвилина та 2 десятих виборола Катерина Климюк (тр. Валерій Дубич). У юнаків найшвидше здолав одне коло Василь Євчук. Вихованець тренера Діани Грабовської пробіг дистанцію за 53 секунди й 9 десятих. Василь ще й зумів перемогти на дистанції 800 метрів. Його час – 2 хвилини, 9 секунд і 3 десятих. У цій же дисципліні, але серед дівчат з часом 2.28,5 с. перше місце посіла Катерина Близнюк (тр. Ірина Нечипорук). 
На найдовшій дистанції для дівчат – 1500 метрів першу сходинку п’єдесталу посіла Олена Савич (тр. Врублевська). Результат переможниці – 5 хвилин,33 секунди й 9 десятих. У хлопців переміг вихованець Володимира Захожого Юрій Петрук. Час переможця – 4 хвилини, 32 секунди й 6 десятих. 
На дистанції 300 метрів лідером став Андрій Тарасюк. Вихованець Валерія та Петра Дітлашків пробіг сім з половиною кіл дистанції за 10 хвилин, 13 секунд 8 десятих.
В одному із найменш розвинених в нашій області видів легкої атлетики – стрибках у висоту, перше місце серед дівчат з результатом 135 сантиметрів посіла Анна Новак (тр. Журавльова). Найвищу позицію на п’єдесталі у цьому виді програми посів ще один вихованець пані Журавльової Ігор Поліщук. Спортсмен взяв висоту 160 сантиметрів. 
У стрибках, але вже у довжину на лідируючих позиціях була Іоланда Шавієр. Вихованка тренера Ярослава Алембіти показала результат 4 метри і 99 сантиметрів і була першою серед дівчат. У юнаків перемогу ж здобув Андрій Нікітюк (тр. Антоніна Юдіна), який стрибнув на 4 метри 98 сантиметрів.
У потрійному стрибку знову рівних не було Іоланді Шавієр. Юна атлетка стрибнула на 11 метрів й 45 сантиметрів. Перше місце у хлопців у цьому виді програми посів Микола Шиліган (тр. Єлізарова).Він показав результат 11 метрів і 35 сантиметрів.
У більш «важких» видах легкої атлетики домінували костопільські та рівненські спортсмени. У штовхані ядра серед дівчат перше місце посіла Дарія Жук. Підопічна тренера Олега Зуєва закинула снаряд на 9 метрів та 2 сантиметри. У хлопців кращим тут був Юрій Любечко (тр. Кашуба). Спортсмен продемонстрував результат 11,60 м.
У метанні диску серед юнаків перше місце посів Богдан Андрусів (тр. Єлізарова). Спортсмен показав результат 34 метри й 40 сантиметрів. У змаганнях із метання спису перші місця посіли Уляна Мосійчук (тр. Степан Янчук) і Тарас Семенюк ( тр.Світлана Кожарко), які продемонстрували результати, відповідно, 28,76 м. та 46,46 м. 

1992-93 роки народження

Найшвидшими спортсменами у цій віковій групі серед дівчат були на стометрівці Олена Токар (тр. Фінчук) та Ольга Лисяк (тр. Юдіна). Олена здобула перемогу з результатом 12,5, а Ольга, відставши від неї на три десятих секунди, була другою.
Серед хлопців тут фаворитом був Роман Лук’янчук. Підопічний Олега Машанєнкова пробіг дистанцію за 10 секунд і 7 десятих. Роман ще й зумів виграти на дистанції 200 метрів. Там він продемонстрував час 22 секунди й 3 десятих. У дівчат на двохсот метрівці перше місце було за Оленою Колесниченко (тр. Вадим Подолянко). 
На дистанції 400 метрів серед дівчат кращою була Руслана Баранішина (тр. Фінчук). Вона показала час 1 хвилина і 3 десятих. У хлопців перша позиція була за Олегом Кухарчуком. Вихованець Світлани Кожарко продемонстрував час 52 секунди і 5 десятих.
На дистанціях 800 та 1500 метрів серед дівчат рівних не було Мар’яні Грабовській. Вихованка своєї мами – тренера з легкої атлетики Діани Грабовської показала результати, відповідно, 2 хвилини,14 секунд і 7 десятих та 4,39,0 с.
На вісімсотметрівці, але серед юнаків перше місце виборов Пилип Купчик (тр. Ротов). Час атлета на фініші – 2 хвилини і одна секунда.
На найдовших дистанціях у рамках програми змагань у юнаків дві перемоги здобув Артур Тимощук (тр. Валерій та Петро Дітлашки). Він переміг на дистанціях 1500 (4.16,3) та 3000 (9.17,8) метрів. На трьох кілометрах, але у дівчат перемогу здобула ще одна вихованка тренерів Валерія та Петра Дітлашків Юлія Шкеул. Її результат – 11 хвилин, 10 секунд і 2 десятих.
В стрибках у висоту в цій віковій групі переміг серед юнаків Сергій Моцеглов (тр. Михайло Бугайчук). Спортсмен показав результат 155 сантиметрів.
А секторі для стрибків у довжину серед хлопців найдалі стрибнув Тарас Поліщук. Підопічний Світлани Кожарко продемонстрував результат у 6 метрів та 75 сантиметрів. В потрійному стрибку перше місце з результатом 10 метрів та 3 сантиметри показала Ольга Новак (тр. Журавльова).  
В змаганнях із метання диску серед дівчат перемогу здобула Світлана Васильчук (тр. Олег Зуєв). Атлетка метнула снаряд на 39 метрів та 60 сантиметрів. Світалан Васильчук була кращою і в секторі для штовханні ядра. Тут вона запустила снаряд на 11 метрів та 30 сантиметрів.
В штовхані ядра та в метанні диску свою силу продемонстрував ще один підопічний Олега Зуєва. Віталій Мамай був двічі першим. Його результати, відповідно, 14,87 м. та 44,96 м.
В метанні спису домінували вихованці тренера Степана Янчука. Юлія Яковчук перемогла з результатом 40,56 м у дівчат, а Олександр Ничипорчук був кращим серед юнаків – 66,26 м.  
В змаганнях із бігу на 100 метрів з бар’єрами серед дівчат першу позицію виборола Олена Колесниченко (тр. Михайло Бугайчук). Її час – 14 секунд і 3 десятих. А в забігу на 2000 метрів з бар’єрами першим був Олександр Галімов. Вихованець тренерів Дітлашків показав час 6 хвилин, 34 секунди і 2 десятих. 
В естафетному бігу 4х100м у дівчат перемогли підопічні тренера Степана Янчука. Серед юнаків же кращими були вихованці Наталії Чулаєвської.

За підсумками змагань перше місце серед тренерів, які найкраще підготували свої юних спортсменів до змагань посів тренер Степан Янчук. Він за 12 залікових результатів та одну естафету набрав 7369 очок. Чимало відстала від першої позиції Наталія Чулаєвська, в якої 5712 пунктів. Третя позиція в тренера А. Кашуби – 5686. Четверта та третя позиції, відповідно, у Світлани Кожарко та Валерія Дітлашка.
Загалом же, у змаганнях взяли участь спортсмени 33 із 96 тренерів, які працюють в області. При чому 44 з усіх фахівців в легкій атлетиці отримують заробітну плату за повне робоче навантаження. Однак, ця тенденція вже зберігається протягом багатьох останніх років. Коли хтось почне реагувати на це – невідомо, однак точно знаємо, що якщо ситуація, коли люди отримують гроші за роботу, яку не виконують й надалі продовжуватиметься, то вже на наступних подібних змаганнях матимемо не 266 учасників, а значно менше. При чому результати їхні істотно знижуватимуться.  


Сергій Ющишин


Переглядів: 1740 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 5
5 вечное второе место  
0
Метання спису..рулить..)))

4 Улёнка:-)  
0
Ну взагалі-то в мене тренер Зіновіч,а не Бугайчук.2000м з бар'єрами-це щось новеньке:-):-D

3 Vovanz  
1
Правильно наприклад : в СДЮШОР з ранку було 3-4 групи .а на весні нема не одного чоловіка тай ще тренера на роботу не ходять нащо туди ходити . Ось так працють наші тренери ( кращі ) sad sad sad ,
але це тільки один із прикладів

2 anna  
0
Дубич Валерій Петрович- НАЙКРАЩИЙ ТРЕНЕР!!! good good good applause

1 athlete  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz