Четвер, 28.03.2024, 23:35

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Травень » 5 » Рівненські метальники дивували столицю
Рівненські метальники дивували столицю
01:18
nullФахівці кажуть, що не пам’ятають такого успішного командного виступу збірної області з метань, який наші спортсмени продемонстрували на всеукраїнських змаганнях у столиці. Чотири перших, шість других, одне третє та ще кілька високих місць – такий історичний доробок нашої команди на Всеукраїнських змагань з метань «Меморіал пам’яті Заслужений майстрів спорту З. Синицького, Н. Виставкіна, О. Канакі». Пройшов турнір, який зібрав найсильніших легкоатлетів-метальників України з 27 по 29 квітня у Києві.
  Змагання відбувалися серед хлопців та дівчат у різних вікових категоріях – молодші та старші юнаки, юніори та дорослі.
Перемогу серед сімнадцятирічних дівчат здобула Юлія Яковчук. Вихованка Костопільского обласного ліцею-інтернату спортивного профілю (КОЛІСП) метнула спис вагою 600 грамів на 39 метрів та 57 сантиметрів. Тренують спортсменку Степан Янчук та Світлана Кожарко. Ще одна підопічна цих фахівців Уляна Мосійчук у метанні такого ж спису, але серед п’ятнадцятирічних, посіла «бронзову» сходинку. Результат Уляни – 28 метрів та 44 сантиметри. Шістсотграмовий снаряд метали і юнаки КОЛІСПу. Тарас Семенюк та Ігор Васевич(обидва1994 р. н.) були, відповідно, п’ятим та восьмим.
Відразу троє спортсменів боролися за перемогу в метанні списа вагою 700 грамів у старших юнаків. Серед чисельного складу учасників перше місце посів атлет КОЛІСПу Олександр Ничипорчук . Результат спортсмена – 64,80м. Його товариш Дмитро Шеремет із КОЛІСПу, який був другий, продемонстрував результат на сім метрів гірший, аніж у його соратника. Сергій Бортник посів на змаганнях 5 сходинку. Усіх трьох легкоатлетів тренують Степан Янчук та Світлана Кожарко.
Високі результати продемонстрували спортсмени СДЮШОР з легкої атлетики «Авангард». Світлана Васильчик показала кращий результат в метанні кілограмового диску – 41,09м. Вихованка О. Зуєва та Н. Єлізарової ще й була другою серед сімнадцятирічних дівчат у штовханні ядра, вагою 4 кг – 10,64м. Підопічний тренера Олега Зуєва Віталій Мамай посів другу сходинку в метанні диску, вагою півтора кілограми. Юний рівнянин менше метра поступився столичному метальнику. Наш перспективний атлет показав результат 46 метрів та 27 сантиметрів. Окрім цього, Віталій Мамай ще й посів шосту сходинку у штовханні ядра. Тут вихованець СДЮШОР закинув п’ятикілограмовий снаряд на 14 метрів і 66 сантиметрів.
Ще один вихованець тренера Олега Зуєва Володимир Носков із результатом 53 метри рівно був п’ятим у метанні списа (800 г) серед юніорів. А Миколі Калюшу не вистачило лише тридцяти сантиметрів, щоб оформити норматив майстра спорту України. Норматив МСУ в метанні спису дорівнює сімдесяти метрам, а ще один підопічний Олега Зуєва метнув снаряд вагою 800 грамів на 69,70м. Проте Калюш із таким результатом зумів посісти високу другу сходинку серед дорослих спортсменів.
Успішним можна вважати виступ рівнянина Юрія Симоненка. Вихованець ОДЮСШ і тренера Михайла Бугайчука вперше у своїй кар’єрі виконав норматив майстра спорту України. Вдалося це йому зробити в метанні диску. Юрій запустив двокілограмовий снаряд на 51 метр і 96 сантиметрів й зайняв серед дорослих спортсменів шосте місце. Також Симоненко взяв участь у штовханні ядра (7,260 кг), де показав зовсім непоганий п’ятий результат – 16,68м.
Ще один підопічний Михайла Бугайчука Віталій Пархомець виграв штовхання ядра (6 кг) серед юніорів. Вихованець Рівненської ОДЮСШ закинув снаряд на 18 метрів та 74 сантиметри. Віталій також посів другу сходинку у метанні диску (1,75 кг). Результат атлета – 50 метрів та 71 сантиметр.  
Проте найвагомішим досягненням для рівненської дружини на турнірі у столиці став результат Інни Саєнко. Учасниця Олімпійських Ігор у Пекіні у метанні молота продемонструвала другий результат серед жінок – 70 метрів та 29 сантиметрів, що дорівнює нормативу майстра спорту міжнародного класу. Тренує спортсменку рівнянин Заслужений майстер спорту України Андрій Скварук.  

В ексклюзивному бліц-інтерв’ю кореспонденту «Спортивного ярмарку» Інна Саєнко розповіла про змагання і результат свого виступу:
- Це були звичайні змагання, які для мене нічого не вирішували. Результатом відверто задоволена – непоганий початок сезону.

Сергій Ющишин



Переглядів: 1115 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 3
3 131kg  
0
Непогана статейка ! cool

2 Rom@shka  
0
Були несправності, але через деякий час він може стати офіційним!

1 Vovanz  
0
А що сайт вже офіційний ? Слабенький сайт biggrin

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Травень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz