П`ятниця, 26.04.2024, 09:31

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Квітень » 30 » Стаєри наприкінці квітня «рясно» простартувалися
Стаєри наприкінці квітня «рясно» простартувалися
22:31
null
Як завжди «рясною» на спортивні змагання для рівненських бігунів на довгі дистанції стала друга половина квітня. Саме за тиждень – з 19 по 26 квітня на різних стаєрських дисциплінах у різних частинах світу виступали аж п’ять рівненських легкоатлетів.  

Розпочав першим марафонську ходу у цьому році серед рівненських стаєрів наш лідер в області на 42-ох кілометровій дистанції Юрій Гичун. Підопічний тренера Ярослава Нечипорця в японському місті Нагано фінішував шостим. На двадцять п’ятому кілометрі Юрій ще біг в основній групі, яка складалася з дев’яти спортсменів. А вже за п’ять тисяч метрів по тому почав відставати від, дещо сильніших того дня, бігунів. У підсумку Гичун показав результат 2 години, 15 хвилин і 55 секунд, що дозволило йому піднятися лише не вище шостої позиції. Юрій більше чотирьох хвилин програв переможцю забігу – Ісаку Мачарії із Кенії, що здолав марафон за 2.11,55.
Тижнем пізніше пробувала смак марафонської дистанції і рівнянка Світлана Станко. Вихованка Володимира Захожого 26 квітня стартувала на одному із престижніших східноєвропейських марафонів в польському Кракові. Минулоріч на цьому старті якнайвдаліше себе показала колега Світлани Ольга Котовська, яка впевнено перемогла на 42-ох кілометровій дистанції серед жінок. Як не прикро, але у 2009 Світлана не змогла підтримати переможне начало своєї подруги, яке та заклала минулого року. Станко на марафоні фінішувала лише четвертою. Попри те, що Світлана показала досить непоганий час – 2 години, 42 хвилини і 26 секунд, вона не зуміла потрапити до чільної трійки кращих бігунок на змаганнях. До третього місця і халу не вистачило однієї хвилини і двадцяти секунд. «Бронза» опинилася в ще однієї українки – Валентини Полтавської. Лідеру змагань – білорусці Анастасії Падалінській Світлана Станко поступилася майже шістьма хвилинами – 2.36,29.
Своєрідне «польське турне» минулими вихідними організовували собі й ще двоє рівнян – Віталій Ящук та Михайло Іверук. Обидва спортсмени тренуються в Андрія Попеляєва. І якщо Віталій у Чешині пробіг не так, як йому хотілося, показавши восьмий результат, то Михайло і ха на десятикілометрові дистанції в місті Щецінек продемонстрував добрий час і головне посів хороше місце. Михайло, пробігши десять тисяч метрів асфальтом польського міста та його окраїн за 27 хвилин та 40 секунд, дістався фінішу третім. Рівненський марафонець декількома секундами поступився сильним бігунам Джоелю Комену з Кенії та поляку і халу Кочмареку. 
Проте, без перемоги Рівненщина на пробігах минулими вихідними не залишилася. До того ж, здобуте перше місце для нашої області було на офіційних всеукраїнських змаганнях. Так, чемпіоном України з бігу на 20 кілометрів став Іван Бабарика. На змаганнях чемпіонату України з бігу по шосе, який традиційно відбувався минулої неділі в Дніпропетровську, підопічний тренера Ярослава Нечипорця пробіг відрізок у 20 тисяч метрів за годину та п’ятдесят секунд. Цей високий час автоматично залишив позаду основних суперників Івана, що і принесло спортсмену, який представляє Рівненщину, чемпіонство.  


Сергій Ющишин


Переглядів: 912 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 1
1 я  
1
дааа. Гичун пробіг не дуже супер, як для нього, але бути першим серед європейських бігунів - це круто!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz