Неділя, 28.04.2024, 16:42

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Квітень » 17 » Закордонні успіхи
Закордонні успіхи
01:40
nullВідразу двоє рівненських спортсменів стартували на легкоатлетичних пробігах закордоном минулими вихідними. Світлана Станко встановила особистий рекорд в напівмарафоні. Сергій Фіськович на цій же дистанції також продемонстрував високий час і місце.
Вихованка тренера Володимира Захожого Світлана Станко на престижному в Європі Варшавському напівмарафоні (Польща) «за призи» зачепитися не змогла, однак зуміла добряче попсувати нерви лідеркам забігу на 21 кілометр і 97,5 метрів. Світлана, показавши час 1 година, 16 хвилин і 4 секунди, майже на хвилину перевиконала норматив майстра спорту України на цій дистанції. Проте, цей високий час не дозволив атлетці посісти чільне місце в трійці кращих бігунок на змаганнях. Станко була четвертою. Рівнянка майже три хвилини програла переможниці старту – полячці Мавгожаті Собанській, однак Світлана зуміла на чотири секунди швидше дістатися фінішу за спортсменку Максвел Таніт з Південної Африканської Республіки. Відразу по приїзду до Рівного Світлана Станко поділилася враженнями від організації змагань у Варшаві:
- Варшавський напівмарафон - дуже масові і грандіозні змагання. Участь у старті взяло близько п’яти тисяч учасників. Все сплановано і розраховано до дрібниць.
Організатори запросили на забіг по сім жінок і стільки ж чоловіків «еліти». Я потрапила у цей список. Нами усіма опікувалися. Добре розмістили в готелі, годували. Тобто для кращих атлетів, відповідно, були створені найсприятливіші умови. 
Щодо самого бігу, то організатори запросили на змагання «зайців» (спортсменів, які біжать попереду всіх й задають необхідний спортсменам темп бігу – авт.). Це дало змогу зосередитися виключно на бігові й продемонструвати якомога кращий час. Це мені вдалося. Вважаю, щоправда, що подолати дистанцію могла б і дещо швидше, але по ходу бігу виникли проблеми зі здоров’ям, тому на два кілометри була змушена значно зменшити темп бігу. Загалом же результатом і місцем задоволена. Я ж показала рекордний для мене час на дистанції напівмарафону.

Пробував щастя закордоном і ще один легкоатлет, який представляє Рівненщину на чемпіонатах України - Сергій Фіськович (тр. Борис Чулаєвський). Взявши участь у Відкритому чемпіонаті Словаччини з напівмарафону, Сергій продемонструвавши час у 1 годину, 6 хвилин і 15 секунд, фінішував на другому місці. Програв Сергій лише сильному бігуну з Ефіопії.

Сергій Ющишин



Переглядів: 861 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz