Четвер, 18.04.2024, 21:27

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Лютий » 24 » Рівненщина на чемпіонаті України здобула п’ять медалей.
Рівненщина на чемпіонаті України здобула п’ять медалей.
23:13

nullСвою чотирнадцяту перемогу на чемпіонатах України з легкої атлетики минулого тижня здобув Вадим Слободенюк (тренер Андрій Попеляєв). Рівнянину на національній першості в Сумах не було рівних в бігу на його коронній дистанції 3000 метрів з перешкодами. Успіх Вадима срібною нагородою чемпіонату підтримав ще один вихованець Андрія Попеляєва Михайло Іверук. Михайло в забігу на 3000 метрів поступився лише восьмиразовому чемпіону Європи з кросу Сергію Лебедю.

Зимовий чемпіонат України з легкої атлетики в приміщенні відбувався з 17 по 20 лютого традиційно в Сумах. Гостинно приймав кращих атлетів країни легкоатлетичний манеж Української академії банківської справи. Поправу вважається, що приміщення цієї спортивної споруди чи не найкраще в Україні пристосоване для проведення змагань «королеви спорту». 
На всеукраїнський турнір прибули спортсмени з усієї держави. Цього разу атлетів на спортивний форум прибуло вдвічі більше, аніж завжди. В цілях економії коштів, юніорський та дорослий чемпіонати України об’єднали в одні змагання. Тому замість звичної кількості учасників у 400-500 спортсменів, на старт в Суми приїхало близько восьмисот легкоатлетів. 
Найкраще серед рівненських бігунів себе показав Вадим Слободенюк, який з результатом 8 хвилин, 33 секунди й 69 сотих фінішнім спуртом виграв дистанцію 3 тисячі метрів з перешкодами в луганчанина Іллі Сухарєва. Колега новоспеченого чемпіона - Михайло Іверук здобув для Рівненщини ще «срібну медаль» чемпіонату. В забігу на 3000 метрів Михайло лише п’ятнадцять секунд програв восьмиразовому чемпіону Європи з кросу, багаторазовому чемпіону України Сергію Лебедю. Час Михайла на фініші – 8 хвилин, 7 секунд й 85 сотих. Виступи своїх підопічних – Вадима Слободенюка і Михайла Іверука прокоментував тренер Андрій Попеляєв:
- Вадим до цього старту не готувався. Ми працювали над силовою підготовкою, щоб закласти базу для тренувальної роботи весною і літом, яка, сподіваюся, принесе успіхи на основних стартах у сезоні. Тому не мали часу для роботи над швидкостями Вадима. А це важливо. Однак, він, як досвідчений спортсмен, попри далеко неоптимальну фізичну готовність просто взяв та й зробив свою справу – став чемпіоном. Що ж до Михайло Іверука, то він мене своїм результатом здивував. В нього та сама ситуація, що і у Слободенюка. Михайло не був готовий бігти на високих швидкостях. Завдання, яке я перед ним ставив – потрапляння в шістку кращих. Він же був другим та ще й показав високий час, який став його особистим рекордом.  

nullВ десятку кращих атлетів України потрапило ще кілька представників з Рівненської області. Так, Іван Бабарика фінішував на дистанції три кілометри четвертим. Готував спортсмена до змагань Ярослава Нечипорець. Ще один підопічний цього фахівця Василь Ніщик (тр. Ярослав Нечипорець) в потрійному стрибку з результатом 15 метрів і 43 сантиметри був лише дев’ятим. Таку ж позицію, але вже в бар’єрному бігу на 60 метрів, посів Сергій Черненков (тр. Вадим Подолянко). На одне місце нижче від Сергія розташувався Ігор Кухта. Час Ігоря на фініші – 8 секунд і 43 сотих.  
В юніорських забігах чемпіонкою в бігу на 1500 метрів стала Оксана Шнайдер. Час Оксани – 4 хвилини, 29 секунд і 34 сотих. Ольга Земляк (тр. Олег Машанєнков, Володимир Федорець, Сергій Басенко) на чотирьохсотметрівці лише на останніх метрах поступилася донеччанці Аліні Логвиненко і фінішувала на «срібній позиції». Здолала Ольга два кола манежу з особистим рекордом - 54 секунди й 69 сотих. Друге місце на чемпіонаті України серед юніорів в бігу на 3000 метрів з перешкодами зайняв Дмитро Сірук. Після старту в стипль-чезі (3000 м з/п) Дмитро ще й зумів посісти сьому сходинку в бігу на «гладких» 3000 метрів.  
Високі результати продемонстрували також юні Мар’яна Грабовська та Роман Лук’янчук. Мар’яна (тр. Діана Грабовська) виконала норматив кандидата у майстри спорту України на 800 метрів – 2.13,98. Роман Лук’янчук (тр. Олег Машанєнков) також пробіг «по кандидату», але виконав цей норматив на двохсотметрівці.
У підсумку збірна області на чемпіонаті серед 27 команд посіла чотирнадцяту сходинку. В активі наших атлетів 304 пункти. В лідерів – команди Харківської області 1263 очка.
Юніори Рівненщини виступили на змаганнях дещо краще за своїх дорослих колег. З 241 пунктом рівненська дружина посіла 12 місце.  

Сергій Ющишин,
Рівне-Суми-Рівне




Переглядів: 1086 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 5.0/1 |
Всього коментарів: 8
8 131kg  
0
хз .... можливо " сталось б чудо " =))) biggrin biggrin biggrin

7 Анюта  
0

6 athlete  
0
2 Вітальйон: biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin biggrin Першим він полюбом би не був....З Лебедем зараз на Україні ніхто не може змагатися..ггг

5 131kg  
0
А поселили б його зімною в кмнат то був б і пешим =))))) happy

4 Eiforia  
0
та шо той КМС...зараз уже багато хто мого віку нахаваються непонятно чого і під мастєра біжать wacko

3 athlete  
0
та ржу з того, яку ти класну, а головне асоціативну фотку поставив там де йдеться про стаєрів....Там на доріжці йдуть чистой води тараканва!!!....гггггг smile smile smile smile smile smile smile

2 Rom@shka  
0
Шо ржеш плакать нада!!!
angry angry angry

1 athlete  
0

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz