П`ятниця, 19.04.2024, 10:35

Федерація легкої атлетики Рівненщини  

Неофіційний сайт 

| RSS
Меню сайту
Результати





Опитування
Чи потрібен офіційний сайт Федерації легкої атлетики Рівненської області?
Всього відповідей: 214
Міжнародні змагання






Форма входу
Головна » 2009 » Лютий » 4 » Роботу федерації оцінили задовільно
Роботу федерації оцінили задовільно
14:19
«Новим старим» головою Федерації легкої атлетики Рівненської області став попередній її очільник Борис Васильович Чулаєвський. Рішення про його переобрання було прийняте на нещодавній звітно-виборчій конференції ФЛАРО, яка проходить раз на чотири роки. Цьогоріч легкоатлетичний форум, на який прибули загалом 53 тренери та спортсмени «королеви спорту» з усієї області, відбувся в приміщенні «Інваспорту».

Розпочалася конференція ФЛАРО зі звітів членів виконавчого комітету федерації щодо здобутків легкоатлетів і тренерів регіону на всеукраїнському та міжнародних рівнях за чотири останніх роки. Звітувалися представники виконкому і про досягнення в популяризації «королеви спорту». Так, головою федерації було сказано, що здобутки легкої атлетики Рівненської області в засобах масової інформації, а особливо на телебаченні, суттєво занижені. «Ми чуємо і бачимо в ЗМІ лише один футбол, баскетбол та інші командні види спорту. Про легку атлетику журналісти мовчать і це проблема» - таке бачення ситуації в Бориса Чулаєвського. Єдине досягнення федерації за чотири роки в цій сфері - це те, що вона налагодила тісну співпрацю із виданням «Спортивний ярмарок», яке за словами секретаря федерації Олега Машанєнкова, висвітлювало чи не всі заходи, в яких брали участь легкоатлети області.
Період останніх трьох років – до 2008, в регіональній легкій атлетиці був, за словами членів виконкому федерації, не надто позитивним і успішним. Однак в 2008 році ситуація змінилася. Вагомим здобутком федерації 2008 року є друге місце Ольги Земляк (тр. Олег Машанєнков) на чемпіонаті світу в польському Бидгощі, де Ольга у складі естафетної команди збірної України фінішувала на «срібній позиції», виконавши норматив майстра спорту міжнародного класу, і, встановивши рекорд України в естафеті 4х400м. Небаченим до цього досягненням можна назвати і сьому позицію юнацької збірної області на ІІІ Спортивних іграх школярів України. 
Попри те, що загалом роботу федерації її члени майже одноголосно оцінили, як задовільну, кілька тренерів з легкої атлетики виступили із певними зауваженнями щодо роботи федерації протягом звітного періоду. Так, Володимир Захожий висловився щодо не стовідсоткової об’єктивності сформованого рейтингу тренерів та спортсменів області за 2008 рік. Заступник начальника відділу фізичної культури та спорту облдержадміністрації Микола Дудуладенко оцінив, як пасивну, роботу тренерського складу області з легкої атлетики. Адже в регіоні, за словами Миколи Михайловича, працює близько сотні тренерів, з них лише половина оптимально виконує покладені на них обов’язки. Тренер з легкої атлетики Сергій Чайка взагалі роботу ФЛАРО назвав незадовільною. 
Тим не менш, за кандидатуру на переобрання Заслуженого тренера України Бориса Чулаєвського на посаді голови Федерації легкої атлетики Рівненської області, члени федерації проголосували майже стовідсотково – 47 делегатів «За», 4 «Проти» та 2 «Утрималося». Така, майже цілковита довіра очільнику легкої атлетики області, може свідчити лише про професіоналізм Бориса Чулаєвського, його вміння впорядковувати справи легкої атлетики та розвивати «королеву спорту» на всіх рівнях.
Передувало питанню обрання голови ФЛАРО, рішення членів федерації про ліквідацію ФЛАРО без юридичного статусу й створення ФЛАРО з юридичним статусом. Торкаючись цього питання, присутні на конференції прийняли статут ФЛАРО, який, щоправда, найближчим часом буде доопрацьований секретарем федерації та іншими членами виконкому. 
На звітно-виборчій конференції приймалося питання і щодо членів виконкому ФЛАРО. До новобраного складу виконавчого комітету увійшли: Борис Чулаєвський, Вадим Подолянко, Олег Машанєнков, Ярослав Алембіта, Михайло Романчук, Валерій Дубич, Володимир Захожий, Петро Дітлашок та В’ячеслав Корнійчук. Вони розподілять між собою функціональні обов’язки, які виконуватимуть протягом чотирьохліття. Затвердили делегати конференції і склад ревізійної комісії, в кількості трьох чоловік.

Після конференції переобраний голова ФЛАРО Борис Чулаєвський розповів кореспонденту «Спортивного ярмарку» про основні плани своєї роботи на наступну чотирьохрічку:


- Саме основне для нас - це проведення змагань, розробка календаря змагань області та розробка положень про змагання. Будемо намагатися забезпечити успішні виступи команд області на республіканських і міжнародних змаганнях. Плануємо заключити договір між ФЛАРО і обласним відділом фізкультури та спорту і, відповідно, взяти на себе відповідальність за проведення та організації змагань на території Рівненської області. Що ж до новообраного складу виконкому федерації, то будемо сподіватися, що вони не на словах, а на ділі виконуватимуть свої обов’язки на громадських засадах.  

Сергій Ющишин  



Переглядів: 1247 | Додав: Rom@shka | Рейтинг: 5.0/3 |
Всього коментарів: 6
6 131kg  
0
ага ...... angry angry angry

5 Анюта  
0
Дядя Боря круче всіх :)

4 777  
0
Козел !!! Йому вже треба секундомір розмірами як Біг - Бен ..... Старе , сліпе , ахуєвше ........

3 Rom@shka  
0
Супер ЕЛЕКТРОНІКА biggrin

2 athlete  
0
так... Журик - 10 і 8!!!!!

1 athlete  
0
фото, канешно, бомбове...гггг smile

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
232425262728
Друзі сайту













Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz